anticipation.blogg.se

friskförklarad

Publicerad 2013-02-26 20:30:00 i Alice

Red Alice idag i 45 min kanske, hon kändes helt okej i skritten och travade en bit på grusvägen som är lagom mjuk nu när det börjar bli milt om dagarna. Allt kändes helt okej, så jag har friskförklarat henne och faran är över. Hon får inte så mycket kraftfoder nu förutom 1 dl kornkross. Till det får hon sina mineraler och vitaminer. Mycket viktigt det där verkar det som!
 
Nu eftersom jag har varit så duktig med att utökat förrådet med vitaminer till Alice så tycker älskling och Mange att jag ska fixa vitaminer till mig själv. Men jag tycker att det är mycket mycket mycket viktigare att Alice får sina vitaminer än att jag får de. Ooops!
 
Hoppas att ni alla har haft en fin tisdag. Efter jobbet imorgon vänder det mot helg, igen!

korsförlamning vs sträckning

Publicerad 2013-02-25 21:17:00 i Alice

Igår, söndag var det väldigt fint väder ute så jag passade på att rida Alice ganska hårt. Jag ville rida genom henne ordentligt så att hon fick sträcka på benen ordentligt i alla gångarter. Själva ridningen gick bra, men när jag skulle leda ute henne i hagen efteråt så gick hon stapplit med bakbenen och ville inte riktigt gå. Jag tänkte då att det var säkert en sträckning som hon gjorde under ridpasset. Jag googlade när jag kom hem, (vilket är mitt sätt att lösa mina frågor på) symptomen visar att hon fick korsförlamning. Jag har tagit det säkra före det osäkra och spruckit allt kraftfoder från foderstaten, så nu blir det bara vitaminer och mineraler och grovfoder förstås. Hon var mycket bättre idag så jag tror nästan mer på att det är en sträckning men jag fortsätter på att ge vitaminer vilket hon inte har fått något extra av innan, bara mineraler. Sen får de bli att sätta igång med kraftfodret igen lite smått.

Skönt när man kan se att det inte var så allvarligt!

long time no see

Publicerad 2013-02-20 09:20:26 i Allmänt

Det var ett tag sen jag skrev något. Det kan vara för att jag inte direkt har något att skriva om för tillfället. Det händer inte så mycket i livet. Jag glider mest med i väntan på våren.

I helgen som var så var jag, min kärlek, min bror och hans tjej ute på krogen i lilla stad Falkenberg. Träffade på Paula, som jag inte sett på flera år. Träffade på Nadine som jag såg för något år sen på krogen i Halmstad. Framförallt så träffade jag på Erica. Utan någon som helst kontakt så hamnade vi på Harrys och Bratt båda två. Vilken tur! Träffade på Morgan från Ullareds programmet på Kanal 5. Han blev dock utslängd precis när Krystian och Jimmy skulle ta en drink med honom. Men det var trevligt att träffa människor man sällan träffar. Det sämsta med att dra ut på krogen och dricka är att man blir så förbannat trött och bakfull. Tur att det inte blir så ofta.

Nu, back to work!

it's weekend

Publicerad 2013-02-08 17:54:14 i Allmänt

Veckan har gått fort, väldigt fort. Kan inte säga vart den har tagit vägen. Kan tänkas vara så att man har fullt upp på jobbet, försöker få ihop det på kvällarna efter jobbet för att få en balans mellan Alice, sambo, familj och vänner. Jag vet att det är i obalans många veckor men ibland orkar man bara inte med att träffa folk. Vare sig det är bästa vännerna eller familjen. Ibland orkar jag inte ens av att åka iväg till stallet. Tack gode gud för snälla Erica som hjälper mig så jättemycket med Alice. Med de orden skrivna så kom jag på att jag är väldigt dålig på att visa min uppskattning och tacksamhet av alla människor runt omkring mig. Jag extremt dålig på att säga tack. Extremt!
 
Igår när jag var hos Alice hade hon fått ett sår på flanken. Kan med säkerhet säga att det inte är broddarna. Visste inte om jag skulle våga låta de sitta kvar eller inte. Efter lite googling så kom jag fram till att hon kommer nog inte att skada sig på broddarna. Nej, hon har fått detta såret i hagen, hur det nu är möjligt med tanke på att täcket var helt. Det har hänt så lite jodophax på det så kommer det att läka fint. 
 
Nu ska vi på kalas hos Rogers Madde. Hon fyllde 22 häromdagen så nu ska vi få äta god mat och få tårta, hoppas jag iallafall! Ha en fin fredagskväll och en fin helg allihop.

vackert med snö, faktiskt!

Publicerad 2013-02-06 22:11:00 i Allmänt

Nog för att jag är trött på snön och vintern men jag kan verkligen inte förneka att det är fint när snön har lagt sig på träden så de blir alldeles vita och härliga. Det är ett riktigt vinterlandskap, så som det ska vara i december och en vecka in i januari. Sen kan våren gärna komma!

Det är nästan längesen jag skrev om min fina Alice, för er som kanske undrar så trivs hon som fisken i vattnet och hon sköter sig exemplariskt förutom en dag när hon verkligen inte ville bli fångad utan mutor i form av kornkross. Men efter den lilla promenaden skötte hon sig utmärkt igen. Då var jag en nöjd tjej!

nobody is perfect

Publicerad 2013-02-02 20:11:49 i Alice

Jag är inte perfekt men inte du heller. Jag är jag och du är du. Om du tycker att jag hör av mig för sällan, prova att höra av dig själv för omväxlingsskull. Det är inte bara jag som ska kämpa för vår vänskap. Vi är ju två om det eller hur. Bara för att jag inte hör av mig så betyder det ju inte att du inte behöver göra det. Jag vet att jag kan vara superdålig på att höra av mig men så är jag. Vissa av mina vänner klara av att det är så, men uppenbarligen inte alla. Jag har inte glömt av dig bara för att jag inte pratar med dig. Någon dag kommer jag att höra av mig och fråga om du vill hitta på något. Jag lovar. Det kanske inte blir idag eller imorgon men någon dag. Du har mitt ord på det!
 
Sen det här som det alltid har snackats om i speciellt ung ålder. Träning, vikt och mat. Jag vet att det är viktigt, jag vet att jag är sjukt dålig på att äta rätt mat och träna över huvudtaget. Jag ska prova något nytt. Jag ska träna för att jag vill få bättre kondition, inte för att gå ner i vikt. Jag vill träna för att jag inte ska bli utsliten i mina axlar med tanke på mitt jobb. Jag vill verkligen inte bli det. Redan nu kan jag känna av min nacke och mina axlar ibland, men det är bara ibland. Min teori är dock vädret för det är alltid olika beroende på vilket väder det är. Jag vill faktiskt träna för att jag ska må bra och för att kunna prestera bra. När det gäller ridningen måste jag också träna lite för att det ska kunna flyta på bra för oss båda. Jag ska börjar träna! För min skull och för Alice skull. 

Om

Min profilbild

Rebecka

Hästtokig tjej som älskar sin sambo och värderar honom väldigt högt. Hennes bästa vänner skulle hon göra allt för och hästen Anticipation (Alice) är en av dem.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela